Olej sojowy z MCFA
pasze

Olej Sojowy z MCFA

Olej Sojowy z MCFA

MCFA – średnio łańcuchowe kwasy tłuszczowe

Średnio łańcuchowe kwasy tłuszczowe to grupa kwasów, których długość łańcucha węglowego wynosi od 6 do 12 atomów węgla. Do niedawna, ze względu skomplikowaną technologię produkcji ich cena wykluczała zastosowanie ich w przemyśle paszowym. Dzięki naszemu wieloletniemu doświadczeniu i zastosowaniu najnowocześniejszych technologii produkcyjnych udało się pozyskać najwyższej jakości 99% destylat, w cenie sprawiającej, że ich zastosowanie w paszach naprawdę się opłaca.

Po co destylat średnio łańcuchowych kwasów tłuszczowych w oleju?

Olej sojowy znany jest jako źródło dobrze przyswajalnej energii, wzbogacony w nowoczesnym procesie technologicznym 99% destylatem średnio łańcuchowych kwasów tłuszczowych, staje się zdrowszy i jeszcze skuteczniejszy. Testowo potwierdzone zostały bardzo dobre właściwości zdrowotne, oraz poprawa wyników produkcyjnych. Szerzej te właściwości opisaliśmy poniżej.

 Dlaczego warto?

  • Hamuje wzrost bakterii patogennych (w tym beztlenowca)-   Skutecznie hamuje wzrost bakterii Salmonella, Clostridium, Escherichia Coli, oraz beztlenowca.
  • Zapobiega degradacji błon komórkowych - Średnio łańcuchowe kwasy tłuszczowe oprócz ochrony błon komórkowych, dodatkowo stabilizują ich strukturę.
  • Eliminuje choroby płucne - Dzięki dodatkowi destylatu średnio łańcuchowych kwasów   tłuszczowych w oleju sojowym Twoje stado osiąga szybsze przyrosty przy jednoczesnym mniejszym zużyciu paszy.
  • Działa skutecznie na bakterie Gram-ujemne i Gram-dodatnie - Dodatek destylatu MCFA w odróżnieniu od klasycznych zakwaszaczy niweluje także bakterie Gram-dodatnie.
  • Redukcja śmiertelności - Mniejsza liczba bakterii, chorób przekłada się na mniejszą śmiertelność stada. Prosięta karmione mlekiem lochy, która otrzymywała w paszy MCFA, były zdrowsze, rzadziej zapadały na choroby bakteryjne i wirusowe.
  • Poprawa wchłaniania składników pokarmowych - Dodatek MCFA przyczynia się do lepszego wchłaniania składników pokarmowych w jelicie cienkim.
  • Źródło łatwo dostępnej energii - MCFA są źródłem łatwo przyswajalnej energii, dzięki czemu korzystnie oddziałują na odbudowę nabłonka jelita cienkiego.
  • Szybsze przyrosty, lepsza konwersja paszy - Dzięki dodatkowi destylatu średnio łańcuchowych kwasów   tłuszczowych w oleju sojowym Twoje stado osiąga szybsze przyrosty przy jednoczesnym mniejszym zużyciu paszy.
  • Mniejsze wydzielanie szkodliwych gazów - Testy potwierdziły  mniejsze  wydzielanie szkodliwych gazów w tym amoniaku.
  • Poprawa struktury nabłonka jelita cienkiego
  • Masa  jelita cienkiego młodych prosiąt po odsadzeniu zmniejsza się nawet o 55% procent. Dzięki dostarczeniu im łatwo przyswajalnej energii, której źródłem są średnio łańcuchowe kwasy tłuszczowe, możliwe jest szybsze odbudowanie nabłonka jelita cienkiego o odpowiedniej strukturze.

Przeznaczenie

  • Drób
  • Trzoda chlewna

Testy prowadzone na polskich fermach drobiu potwierdziły

  • 18% mniej upadków,
  • 5% większe przyrosty średnio na sztuce brojlera.

 

 

Dawkowanie mieszaniny oleju sojowego z MCFA nie odbiega od dawkwowania standardowego oleju sojowego. W przypadku wątpliwośći zapraszamy do kontaktu z naszym działem żywienia i receptur.

Dział Żywienia i Receptur Agsol

tel. kom.  737 833 743 (Drób)

tel. kom. 601 494 943 (Trzoda chlewna)

dostawa agsol

Dział handlowy

Infolinia:

tel. +48 41 376-52-90

tel. +48 41 376-53-40

Specjalista ds. handlowych

tel. kom. 601 494 943

j.spychala@agsol.pl

beataSpecjalista ds. handlowych

tel. kom. 601 534 883

b.maslowska@agsol.pl

Zapraszamy do kontaktu!

agsol

Zapisz się do naszego Newslettera

WYRÓŻNIENIA

Bezpieczeństwo klienta oraz jakość usług potwierdzają:

  • rzetelna firma
  • diament forbes
  • gazele biznesu
  • haccp