śruta sojowa banner
pasze

Śruta sojowa

Białka roślinne

Śruta sojowa stanowi podstawowy element służący do produkcji pasz. Cechuje się dużą przyswajalnością białka i bardzo dobrym składem aminokwasowym, dzięki czemu stanowi najcenniejsze źródło białka roślinnego w żywieniu zwierząt. Jest z powodzeniem stosowana przez hodowców na całym świecie.

Czym wyróżnia się śruta sojowa od firmy Agsol?

Oferta firmy obejmuje wysokiej jakości (nie zbryloną) poekastrakcyjną paszową śrutę sojową HI PRO z obłuszczonych nasion Soi. Na rynku wyróżnia ją wysoka zawartość bardzo dobrze strawnego białka (minimum 46%) bogatego w aminokwasy, obecność tłuszczu o korzystnym składzie tłuszczowym (około 2%) oraz wielu sadników mineralnych, witamin. Na tak wysoką zawartość w składzie białka wpływ ma to, że nasza śruta produkowana jest z obłuszczonych nasion soi , oraz dodatkowo poddawana jest procesowi ekstrakcji. Od ponad 20 lat oferujemy hodowcom śrutę sojową w atrakcyjnej cenie. Jest to możliwe dzięki zdobytym kontaktom i doświadczeniu. Jesteśmy przekonani, że to właśnie nasza śruta przyczyni się do poprawy wyników Państwa hodowli .

Korzyści ze stosowania śruty sojowej:

Śruta sojowa stanowi najcenniejsze źródło białka roślinnego. Dzięki swojej przyswajalności bardzo korzystnie wpływa na rozwój i zdrowotność stada. Ponadto, stosujący produkt hodowcy są świadkami dynamicznego przyrostu masy zwierząt, już po kilku tygodniach stosowania. Produkt zawiera wiele cennych witamin i substancji wspomagających ich przyswajanie, dzięki czemu poprawie ulega również zdrowość stada. Stosowanie śruty sojowej niesie za sobą również oszczędności – pasza cechuje się wysoką strawnością.

Jak produkowana jest nasza śruta sojowa?

Śruta sojowa powstaje z wysokiej jakości obłuszczonych ziaren soi. Ziarna te poddawane są procesowi ekstrakcji, podczas którego wyodrębniany jest z nich olej.

Zastosowanie

Śruta sojowa, z racji swojego pozytywnego wpływu i dużej przyswajalności, znajduje bardzo szerokie zastosowanie. Stosowana jest, jako pasza dla drobiu, trzody chlewnej oraz bydła.

Paramtery produktu

Białko ogólnemin 46 %
Wilgotnośćmax 4,0 %
Tłuszczmax 2,0 %
Włóknomax 4,0%

Energia metaboliczna:

Drób 2292 kcal/kg
Trzoda chlewna 2319 kcal/kg

Trwałość: 6 miesięcy

Cena śruty sojowej jest bardzo zmienna, wpływają na nią notowania giełdowe, sytuacje na rynkach finansowych, wielkość zamówienia. Zmiany obserwujemy nawet kilka razy dziennie, dlatego w celu poznania aktualnych cen, prosimy o kontakt telefoniczny z naszym działem handlowym lub wypełnienie formularza ofertowego. Formularz jest bardzo prosty, wypełniają go Państwo bez zobowiązań, zapewniając sobie szybki kontakt od naszych handlowców. Oferta zostanie dopasowana do przedstawionych oczekiwań.

Dawkowanie poekstrakcyjnej śruty sojowej jest uzależnione od bardzo wielu czynników takich jak:

  • rodzaju zwierząt: (trzoda, drób, bydło)
  • fazy chowu (wiek zwierząt),
  • przeznaczanie (mięso, jajka, reprodukcja)

Po idealną recepturę dla Twoich potrzeb zapraszamy do kontaktu z naszym żywieniowcem.

 

katarz

Specjalista ds. żywienia i receptur

tel. kom. 609 010 693

k.skalbania@agsol.pl

dostawa agsol

Jak dowozimy śrutę sojową?

Śrutę sojową możemy dostarczyć luzem (wywrotka, lub cysterna), jak i zworkowaną (palety). Wszystko zalezy od potrzeb i oczekiwań naszych klientów.

Po atrakcyną cenę śruty sojowej zapraszamy do kontaktu z naszym działem handlowym.

Dział handlowy

Infolinia:

tel. +48 41 376-52-90

tel. +48 41 376-53-40

Specjalista ds. handlowych

tel. kom. 601 494 943

e.kunat@agsol.pl

beata

Specjalista ds. handlowych

tel. kom. 601 534 883

b.maslowska@agsol.pl

agsol

Zapisz się do naszego Newslettera

WYRÓŻNIENIA

Bezpieczeństwo klienta oraz jakość usług potwierdzają:

  • rzetelna firma
  • diament forbes
  • gazele biznesu
  • haccp