wysłodki buraczane top
pasze

Wysłodki buraczane NON GMO

Wysłodki buraczane NON GMO

Wysłodki buraczane są alternatywą, dla komponentów zbożowych. Charakteryzuje je obecnoścć w składzie cennych węglowoadanów strukturalnych. Z racji dużej zawartości wody w wysłodkach mokrych (świeżo wyprodukowanych), powinny być poddane procesowi konserwacji (suszenia, lub kiszenia), dzięki czemu wydłuża się ich termin przydatności.

Dlaczego wysłodki buraczane  suche (NON GMO) od firmy Agsol?

Firmy Agsol prowadzi sprzedaż bardzo dobrych jakościowo wysłodków buraczanych NON GMO (suchych), poddanych procesowi konserwacji, tj. suszeniu dzięki czemu znacznie wydłuża się ich przydatność do użycia (nawet 2 lata). Oferujemy w zależności od potrzeb wysłodki melasowane jak i nie melasowane, oraz granulowane.

Skład wysłodków buraczanych

Wysłodki buraczane w największym stopniu składają się z węglowodanów. W dużej ilości są to polisacharydy strukturalne takie jak celuloza, hemiceluloza, pektyny, ligniny. Pektyny są fermentowane w żwaczu szybciej niż celuloza czy hemiceluloza, ale wolniej niż skrobia. Dzięki temu wysłodki nie stanowią zagrożenia subkliniczną kwasicą żwacza, a dostarczają stosunkowo szybkiej energii dla bakterii w żwaczu. Zawartość włókna w wysłodkach stanowi około 21%. Dodatkowo znajdują się w nich niewielkie ilości tłuszczu, oraz znikome fosforu i sodu, przy stosunkowo wysokiej zawartości wapnia. Wysłodki buraczane są dość bogate w lizynę. Niewielka ilość cukru pozostająca w wysłodkach pomaga we właściwym przebiegu zakiszania.

Wysłodki buraczane NON GMO (nie modyfikowane genetycznie)

Oferowane przez nas wysłodki buraczane są nie modyfikowane genetycznie. Poniżej prezentujemy sprawozdanie z badań naszych wysłodków potwierdzające, że nasze wysłodki są wolne od GMO. (GMO – potrójny scrrening).

wyslodki buraczane atest non gmo

Cena wysłodków

Wysłodki buraczane są produktem sezonowym, przez co cena mocno uzależniona jest terminu zakupu. Po atrakcyjne ceny zapraszamy do kontaktu telefonicznego, lub skorzystania z formularza zapytania ofertowego.

Jak powstają?

Wysłodki buraczane NON GMO powstają w procesie wyługowania cukrów z buraków cukrowych. Tworzą je rozdrobnione buraki cukrowe, poddane procesowi konserwacji (np. suszeniu).

Parametry (Suche)

Sucha masa min. 86%
Cukier max. 10%
Białko surowe 11,33%
Popiół max 7%
Rozmiar granuli10mm (+/- 7%)

GMO:

Nie modyfikowane genetycznie (wolne od GMO)

Trwałość: 2 lata

Wysłodki z powodzeniem stosowane są w żywieniu bydła, owiec, oraz trzody.

Poniżej prezentujemy przykładowe dawkowanie, po dokładne dane zapraszamy do kontaktu z naszym działem żywienia i receptur.

 

Dawkowanie wysłodków buraczanych dla trzody chlewnej:

Lochy prośne: 4-5 kg świeżej masy na dzień

 

Dawkowanie wysłodków buraczanych prasowanych dla owiec:

matki ciężarne do 3 kg / dzień

matki karmiące do 6 kg / dzień

młodzież hodowlana do 3,5 kg suchej masy w dawce żywieniowej

Zapraszamy do kontaktu:

Dział Żywienia i Receptur Agsol

tel. kom.  737 833 743 (Drób)

tel. kom. 601 494 943 (Trzoda chlewna)

 

 

dostawa agsol

Dział handlowy

Infolinia:

tel. +48 41 376-52-90

tel. +48 41 376-53-40

Specjalista ds. handlowych

tel. kom. 601 494 943

j.spychala@agsol.pl

beata

Specjalista ds. handlowych

tel. kom. 601 534 883

b.maslowska@agsol.pl

Zapraszamy do kontaktu!

agsol

Zapisz się do naszego Newslettera

WYRÓŻNIENIA

Bezpieczeństwo klienta oraz jakość usług potwierdzają:

  • rzetelna firma
  • diament forbes
  • gazele biznesu
  • haccp