Dlaczego śruta rzepakowa od Agsolu?
Śruta rzepakowa oferowana przez Agsol pochodzi z tylko od sprawdzonych dostawców. Dzięki czemu możemy zagwarantować jej najlepsze parametry. Nasza śruta rzepakowa jest bogata w cenne białko będące źródłem wielu aminokwasów takich jak metionina i cystyna. Przez hodowców trzody, oraz drobiu stosowana jest jako alternatywa dla droższych roślinnych źródeł białka takich jak śruta sojowa.
Parametry naszej śruty rzepakowej:
- Białko min. 33%
- Tłuszcz 1%
- Wilgotność 11%
- Włókno 12%
Dostawy całosamochodowe
Śrutę rzepakową do naszych Klientów dowozimy także luzem. (Dostawy całosamochodowe – ok 25 ton). Dostawy takie organizujemy także z transportem. Ze względu na dużą zmienność cen, zachęcamy do kontaktu telefonicznego w celu poznania aktualnej ceny śruty rzepakowej.
Skład aminokwasowy śruty rzepakowej
Lizyna | 2,06 |
Metionina | 0,8 |
Cystyna | 0,91 |
Treonina | 1,68 |
Tryptofan | 0,5 |
Czym różni się śruta rzepakowa od sojowej
Cena: Śruta rzepakowa jest odczuwalnie tańsza od sojowej.
Aminokwasy: Śruta rzepakowa zawiera większą ilość aminokwasów siarkowych (metionina i cystyna), lecz mniej lizyny.
Składniki pokarmowe: Śruta rzepakowa niestety posiada mniej białka, oraz zdecydowanie więcej włókna surowego, co wiąże się z koniecznością stosowania jej w połączeniu z innymi śrutami paszowymi.