młóto browarniane top
pasze

Młóto browarniane NON GMO

Białka roślinne

Młóto browarniane powstaje w procesie warzenia piwa. Jest wartościową paszą białkową zawierającą w swoim składzie ponadto cenny tłuszcz, wysoko strawne włókno, oraz wiele składników mineralnych i witamin.

Jaka jest różnica między młótem mokrym, a suchym?

Młóto mokre bardzo szybko fermentuje, oraz pleśnieje, przez co musi być w ekspresowym tempie skarmione. Jego okres przydatności do spożycia wynosi jedynie 1 do 3 dni (w przypadku korzystnych warunków atmosferycznych maks. 7 dni). Aby wydłużyć okres przydatności do spożycia młóto poddaje się procesowi suszenia. Dzięki niemu młóto browarniane może być bezpiecznie stosowane (zależnie od technologii) nawet przez 6 miesięcy od daty produkcji.

Konserwacja

Nasze młóto browarniane  dzięki zastosowaniu najskuteczniejszej technologii konserwacji – suszeniu , posiada aż 6-cio miesięczny okres przydatności do użycia. Suszenie jest gwarancją bezpiecznego stosowania, oraz ograniczenia ryzyka pojawienia się pleśni, oraz innych niekorzystnych zjawisk jak fermentacja.

Granulacja

Nasze młóto browarniane non GMO zostało podane procesowi granulacji dzięki czemu znacznie zmniejszyła się jego objętość, co przekłada się na mniejszą ilość przestrzeni magazynowej niezbędnej do jego przechowywania, oraz na większą wygodę stosowania.

Młóto browarniane NON GMO (nie modyfikowane genetycznie)

Oferowane przez nas młóto browarniane jest nie modyfikowane genetycznie. Poniżej prezentujemy sprawozdanie z badań naszego młóta potwierdzające, że jest wolne od GMO. (GMO – potrójny scrrening).

młóto browarniane non gmo atest

Dlaczego warto stosować młóto browarniane?

1. Jest bogatym źródłem składników pokarmowych oraz mineralnych:

- wartościowego białka bogatego w aminokwasy (bardzo korzystne białko jelitowe – trawione w jelicie),

- wysoko strawnego włókna,

- składników mineralnych: mikro i makroelementów,

- wielu witamin (m.in. A,E oraz B).

2. Posiada właściwości mlekopędne

3. Poprawia właściwości smakowe paszy, co przyczynia się do chętniejszego jej pobierania.

Białko27,19%
Włókno20,8%
Wilgotność10,7%
Olej11,8%
Popiół5,6%

GMO:

Nie modyfikowane genetycznie (wolne od GMO)

Trwałość: 6 miesięcy

Po dokładne dane, dobrane do indywidualnych potrzeb danej hodowli, zapraszamy do kontaktu z naszym Działem Żywienia i Receptur.

 

Dział Żywienia i Receptur Agsol

tel. kom.  737 833 743 (Drób)

tel. kom. 601 494 943 (Trzoda chlewna)

 

dostawa agsol

Dział handlowy

Infolinia:

tel. +48 41 376-52-90

tel. +48 41 376-53-40

Specjalista ds. handlowych

tel. kom. 601 494 943

j.spychala@agsol.pl

beata

Specjalista ds. handlowych

tel. kom. 601 534 883

b.maslowska@agsol.pl

Zapraszamy do kontaktu!

agsol

Zapisz się do naszego Newslettera

WYRÓŻNIENIA

Bezpieczeństwo klienta oraz jakość usług potwierdzają:

  • rzetelna firma
  • diament forbes
  • gazele biznesu
  • haccp